نورپردازی ساختمان
فیبر نوری تنها برای مصارف مخابراتی و ارتباطی نبوده و می توان از آنها در زمینه نورپردازی های بسیار گسترده هم استفاده نمود. فیبر نوری قابل استفاده در نورپردازی های دکوراتیو مجتمع های اداری، تجاری، نورپردازی تالارها، رستوران ها، هتل ها، مراکز خرید و در کل همه محیط هایی که نور باعث معنا بخشیدن به فضا می شود، می باشد

نورپردازی فیبرنوری
یکی از زیبا ترین و مدرن ترین روش های نورپردازی دکوراتیو، امروزه استفاده از نورپردازی فیبرنوری یا کهکشانی در سقف های کاذب می باشد که با استفاده از فیبر نوری EndLight اجرا می شود و میتواند در کنار کریستال با آن افکت های منشوری که ساطع میکند سقف نورپردازی شده را تزیین کرد . نمایی که میتوانید پس از اجرا داشته باشید بسیار شبیه این است که یک آسمان پر ستاره یا کهکشانی بسیار زیبا را بالای سر خود دارید که نور آن قابل تنظیم در برنامه های مختلف و ملایم قابل تغییر بوده و مجموعه آرامش بخش و جذابی را ایجاد میکند…. استفاده از نقاط نورانی مختلف درون این سقف ها که گاهی بعضی از آنها خاموش و روشن میشوند باعث ایجاد یک نمای بسیار زیبای آسمان برای شما می شود که قطعاً نگاه کردن به آن برای همه لذت بخش خواهد بود. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص نورپردازی با استفاده از کریستال و فیبرنوری بیشتر صحبت کنیم، به همین منظور در ابتدا قسمت های مختلف را به صورت جداگانه معرفی میکنیم : فیبرنوری به عنوان اسکلت یا درختواره میباشد و این نورپردازی را همچون تارعنکبوت در تمام فضای مورد نظر پخش می شود و انتقال نور از منبع نور تا سطح کار را بر عهده دارد… دوم منبع فیبرنوری یا انجین که حکم ریشه را دارد و نور را تولید کرده و با لنزهای مخصوص نور را متمرکز میکند و بعدها این نور توسط فیبرنوری منتقل خواهد شد…. کریستال که حکم میوه را دارد و تعدادی از آن کافیست تا یک سقف پر از افکت نوری مثل ستاره، با آن داشته باشید…
سقف های کهکشانی، سقف هایی پرستاره ای هستند که رنگ زمینه ی آنها عموما به رنگ مشکی یا رنگ های تیره می باشند و در آن نقاطی نورانی وجود دارند که همزمان با هم یا به صورت مستقل از هم خاموش و روشن شده و به شکلی، یک آسمان واقعی پر از ستاره های چشمک زن را تداعی می کند، که می توانند حتی تا ساعت ها بیننده را به تماشای خود مشغول کنند.
تکنولوژی ای که اجرای این گونه سقف ها را ممکن کرده است نورپردازی با فیبر نوری است. فیبر نوری در واقع سیم های نازکی هستند که به جای عبور برق، نور را از خود عبور می دهند، یعنی کافی است انتهای آنها را به صورت عمودی بر روی یک منبع نور قرار دهید؛ ملاحظه خواهید کرد که از انتهای دیگر آنها نور به بیرون تابیده خواهد شد. حتی اگر این انتها در جهت دیگری بوده یا مسیر انتقال چند بار تغییر جهت داده و پیچ و تاب خورده باشد. تعبیر دیگری که برای عملکرد فیبر نوری می توان داشت این است که فیبر نوری به شیلنگ انعطاف پذیری می ماند که به جای آب، نور را منتقل می کند.
فیبرهای نوری قیمت نسبتا ارزانی هم دارند و با توجه به قابلیت های بالایشان، می توانند انتخاب بسیار خوبی برای کارهای تزئینی و نورپردازی دکوراتیو باشند. به نحوی که امروزه اجرای پروژه های نورپردازی با فیبر نوری از استقبال بالایی میان کاربران خانگی و تجاری برخوردار است…
استفاده از نقاط نورانی مختلف درون این سقف ها که گاهی بعضی از آنها خاموش و روشن میشوند باعث ایجاد یک نمای بسیار زیبای آسمان برای شما می شود که قطعاً نگاه کردن به آن برای همه لذت بخش خواهد بود. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص نورپردازی با استفاده از کریستال و فیبرنوری بیشتر صحبت کنیم، به همین منظور در ابتدا قسمت های مختلف را به صورت جداگانه معرفی میکنیم :
فیبرنوری به عنوان اسکلت یا درختواره میباشد و این نورپردازی را همچون تارعنکبوت در تمام فضای مورد نظر پخش می شود و انتقال نور از منبع نور تا سطح کار را بر عهده دارد…
دوم منبع فیبرنوری یا انجین که حکم ریشه را دارد و نور را تولید کرده و با لنزهای مخصوص نور را متمرکز میکند و بعدها این نور توسط فیبرنوری منتقل خواهد شد….
کریستال که حکم میوه را دارد و تعدادی از آن کافیست تا یک سقف پر از افکت نوری مثل ستاره، با آن داشته باشید…

مراحل اجرای یک پروژه نورپردازی
– به طور کلی فیبرهای نوری در انواع سقف های کاذب قابل اجرا هستند و فقط به اندکی فضا در پشت سقف برای عبور دادن رشته ها نیاز دارند. سقف هایی که استفاده از فیبر نوری در آنها رواج دارد عبارت اند از سقف های کشسان، کناف، چوب، ام دی اف و غیره.
البته پیش فرض ما در این متن این است که سقف مورد نظر شما برای اجرای فیبر نوری، از جنس کناف است.
– در هنگام کار با فیبر نوری تا حد امکان سعی کنید از کشیدن با نیروی زیاد، تا کردن، خم کردن فیبر نازک، ضربه زدن و ایجاد کوبیدگی و هر گونه فشاری که باعث ایجاد ترک و شکستگی ریز در فیبر شود خودداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که آسیب های ریز می توانند شدت نور عبوری از فیبر نوری را کم کنند؛ و با توجه به طول زیاد فیبر نوری این آسیب ها معمولا چند بار تکرار می شوند. بنابراین سعی کنید با فیبرهای نوری با ملایمت برخورد کنید و تا حد امکان از آسیب رساندن به آنها جلوگیری کنید.
– منابع نوری که برای اجرای نورپردازی با فیبر نوری استفاده می شوند، معمولا به صورت اختصاصی برای این منظور طراحی شده اند. کار با این دستگاه های منبع نوری بسیار ساده بوده و ایمنی لازم هم لحاظ شده است.
نورپردازی با فیبرنوری یکی از زیباترین نورپردازی های دکوراتیو است که سالهاست در مجلل ترین هتل ها، رستورانها ، خانه ها جای خود را باز کرده است، که بصورت لوستر فیبرنوری و یا تداعی آسمان پر ستاره شب (سقف کهکشان )را در سقف لابی هتل ها و مجتمع ها ، سقف استخرها و جکوزی ها ، سقف اتاق خواب ،نشیمن ، رستوران می کند.
در شرکت لایت باران ما جزء اولین مجری ها در ایران هستیم که منابع فیبرنوری و رشته های فیبرنوری را از بالاترین کیفیت استفاده و در دسترس شما قرار داده ایم.
انواع دستگاه های منبع نور در نورپردازی با فیبر نوری:
منابع نوری گوناگونی برای اجرای پروژه های فیبر نوری در دسترس کاربران قرار دارد. تنوع دستگاه های نوری از نظر توان و قابلیت تغییر رنگ نور و… قابل کنترل است…
منبع نور در نورپردازی با فیبر نوری
از نظر توان : کوچک ترین دستگاه ها مدل های ۱۶ وات هستند و بزرگ ترین آنها مدل های 110 وات. توجه داشته باشید که شدت نور حاصل در انتهای فیبر نوری مدل های مختلف تفاوت قابل توجهی با هم ندارند. اصلی ترین تفاوت دستگاه های با توان مختلف در تعداد فیبر نوری ای است که می توانند پشتیبانی کنند. دستگاه های ۱۶ وات تا حداکثر 350 فیبر نوری و دستگاه های ۴۵ وات تا ۱۲۰۰ فیبر نوری را می توانند پشتیبانی کنند.
از نظر رنگ نور : دستگاه ها به مدل های سفید،RGB و RGBW تقسیم می شوند. دستگاه های RGB می توانند تمام طیف های رنگی را ایجاد کنند. دستگاه های RGBW علاوه بر آن یک چیپ اختصاصی برای تولید رنگ سفید دارند که باعث می شود رنگ سفید طبیعی تری را تولید کنند.
از نظر نوع افکت: دستگاه ها به دو دسته ی ساده و سوسوزن تقسیم می شوند. در دستگاه های ساده ال ای دی دستگاه برای ایجاد افکت مشابه ستاره ها خاموش و روشن می شود که این باعث می شود همه فیبرها با هم خاموش و روشن شوند. ولی در دستگاه های سوسو کننده، یک صفحه سوراخدار که با یک موتور حرکت می کند هر فیبری را به صورت جداگانه و تصادفی خاموش و روشن می کند و افکت بسیار طبیعی تری ایجاد میکند. دستگاه های سوسو کننده معمولا فقط در نور سفید پیدا می شوند ولی دستگاههای RGB و RGBW سوسو کننده هم وجود دارند که البته قیمت بالاتری دارند و کمیاب تر هستند. دستگاه ها معمولا با برق ۱۲ ولت کار کرده و برای اتصال به برق شهر یک آداپتور خارجی دارند..